Din experiența acumulată până în prezent, putem spune că nu este atât de ușor să accesezi fonduri europene.  De aceea, este bine să înveți de la experți care s-au confruntat cu multiple situații mai plăcute sau mai puțin plăcute de-a lungul derulării unui proiect, astfel cunoaște exact ce trebuie să faci pentru a-și continua activitățile necesare, fără  situații de criză și pentru a ști concret cum să gestionezi simplu urgențele apărute indiferent de natura acestora.

Societățile și companiile care accesează fonduri europene potrivit legislației românești trebuie să respecte atât legile românești referitoare la accesarea fondurilor europene cât și legislația europeană.

Agendă curs:  Cursul se desfășoară în decursul a 3 zile în care participanții vor studia următoarele:

Ziua I:

Structura programelor operaționale

Elemente specifice Ghidului solicitantului

Identificarea ideii de proiect

Verificarea eligiblității conform Ghidului solicitantului

Test intermediar

Ziua II:

Categorii de cheltuieli eligibile în cadrul programelor operaționale

Managementul riscului, monitorizarea și evaluarea proiectului

Redactarea cererii de finanțare respectând legislația în vigoare.

Realizarea achizițiilor publice

Elaborarea graficului Gantt, întocmirea bugetului și redactarea raportului tehnico-financiar.

Test intermediar

Ziua III:

Dezbatere proiect împreună cu participanții cursului și cu trainerul

Examen în vederea obținerii diplomei acreditate ANC

Public țintă:  Programul se adresează reprezentanților instituțiilor publice locale și centrale, IMM-urilor, atât coordonatorilor, cât și asistenților de proiecte, precum și tuturor celor ce doresc să dezvolte proiecte prin accesarea de Fonduri Structurale, precum și persoanelor care doresc să lucreze în domeniul proiectelor cu finanțare europeană. Un element important cerut de angajatori este tocmai diploma de Expert Accesare Fonduri. Informațiile primite la acest curs vă vor ajuta și mai mult în cazul în care doriți să aplicați pentru finanțare europeană prin programele operaționale sectoriale.

Metoda de instruire: Cursul se va axa mai mult pe aplicații practice: se vor folosi ca studii de caz diverse proiecte care au obținut finanțare și ale căror rezultate au fost pe măsura așteptărilor iar la partea practică a cursului, cu ajutorul unui template, vom schița propriul proiect(individual sau pe grupe). Tehnicile folosite ce vor stimula activitatea participanților sunt: expunere, discuții dirijate, studii de caz, joc de rol, simulări proiecte și exerciții. De asemenea, se pune accent și pe interactivitatea dintre participanți și trainer.

Diploma ANC: La finalizarea cursului participanții vor susține un examen, iar absolvenții vor obține certificatul de absolvire. Certificatul este eliberat sub antetul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și al Ministerului Educației și Cercetării.

Acte necesare: 

  –  Copie certificat de naștere

  –  Copie carte de identitate

Pentru susținerea examenului în vederea obținerii diplomei acreditate ANC, cursantul va prezenta și copia diplomei de licență.

Sala de curs: Situată într-o zonă centrală a orașului ,  ușor accesibilă, sala de training oferă toate facilitățile și serviciile necesare pentru buna organizare și desfășurare a cursurilor noastre.

Beneficii:  

–      Vei primi diploma acreditat? ANC, aceasta certficându-ți competențele dobândite în urma parcurgerii cursului

–       Vei beneficia de experiența practică a trainerilor noștri, aceștia bazându-se pe fapte reale și probleme cu care s-au confruntat de-a lungul implementării unui proiect, probleme ce i-au ajutat să fie mai buni în domeniul lor și din care au învățat tocmai pentru a fi capabili să ofere mai departe cele mai bune soluții și idei pentru finaliza cu succes un proiect, de la scriere până la control și în final, închiderea acestuia

–         Îți vei dezvolta abilitătile de planificare, organizare și coordonare

–         Vei învăța să gestionezi calitatea, riscurileși resursele din proiecte prin studii de caz reale și relevante

–          Îți vei dezvolta abilitatea de gestiona dinamica echipei, identifica rolurile potrivite și cum să comunici eficient

Preț: 900 lei/persoană.

Traineri:

Mariana Cazacu – click pentru informații despre trainer

Georgiana Camelia Crețan – click pentru informații despre trainer