Curs Erasmus plus, neautorizat ANC

Erasmus+ este programul UE în domeniile educației, formării, tineretului și sportului pentru perioada 2014-2020. Educația, formarea, tineretul și sportul pot avea o contribuție majoră la abordarea schimbărilor socioeconomice, principalele provocări cu care Europa se va confrunta până la sfârșitul deceniului, și la punerea în aplicare a Strategiei Europa 2020 pentru creștere economică, locuri de muncă, echitate socială și incluziune.

Tehnologiile modifică modul de funcționare a societății, fiind astfel necesară utilizarea lor la capacitate maximă. Sistemele de educație și formare și politicile pentru tineret performante pot contribui la abordarea acestor provocări, oferind cetățenilor aptitudinile necesare pe piața muncii și în economie și permițându-le totodată să joace un rol activ în societate și să se realizeze pe plan personal.

Programul Erasmus+ este conceput cu scopul de a sprijini eforturile țărilor participante la program de a utiliza în mod eficient talentul uman și capitalul social al Europei, confirmând în același timp principiul învățării pe tot parcursul vieții prin corelarea sprijinului acordat învățării formale, non-formale și informale în domeniile educației, formării și tineretului. De asemenea, programul îmbunătățește posibilitățile de cooperare și de mobilitate cu țările partenere, în special în domeniile învățământului superior și tineretului.

Agendă curs: Durata acestui curs este de 2 zile. În decursul acestor zile, participanții vor învăța:

Ziua I:

Recunoașterea și validarea aptitudinilor și calificărilor

Diseminarea și exploatarea

Dimensiunea internațională

Noțiuni introductive despre redactarea unei cerei de finanțare Erasmus Plus

Ziua II:  

Multilingvismul

Echitație și incluziune

Protecția și siguranța participanților

Conceperea unei cerei de finanțare Erasmus Plus

Diploma Core Fusion: După finalizarea acestui curs, participanții vor primi un certificat de participare din partea Core Fusion.

Metoda de instruire:  Cursul este potrivit tuturor personaelor ce doresc să acceseze prorgamul Erasmus Plus ca organizație sau ca participant în diverse proiecte. Este potrivit pentru ambele categorii deoarece noțiunile teoretice se întrepătrund cu activitatea de scriere a cererii de finanțare, astfel pe lângă toate informațiile primite despre program, participanții vor învăța să își conceapă propria cerere de finanțare.

Acte necesare:

–  Copie certificat de naștere

–  Copie buletin

Sala de curs: Situată într-o zonă centrală a orașului, zonă ușor accesibilă, sala de training oferă toate facilitățile și serviciile necesare pentru buna organizare și desfășurare a cursurilor noastre.

Beneficii: 

  • Vei primi diplomă de participare din partea furnizorului de formare
  • Vei fi la curent cu toate noutățile despre programul Erasmus Plus
  • Vei învăța să îti concepi propriul proiect Erasmus plus
  • Vei fi consiiliat în legătură cu greșelile frecvent întâlnite în scrierea proiectelor Erasmus dar și în implementarea acestora
  • În funcție de profilul organizației, vei fi îndrumat spre activitatea cheie specifică pe care poți aplica un proiect

Traineri:

Marian Ancuța –  click pentru informații despre trainer