Curs Competențe antreprenoriale, autorizat ANC

iStock_000048265400_DoubleDezvoltarea antreprenorială are în vedere conceptele și metodele prin care se poate iniția, menține și dezvolta o afacere, atât din punct de vedere al relației dintre antreprenor și afacerea sa (atitudinea psihică), precum și al pașilor și strategiilor ce trebuiesc urmate pentru buna desfășurare a acelei afaceri (partea tehnică).

A deveni antreprenor este o excelentă ocazie pentru persoanele dornice să creeze, să inoveze, care sunt pregătite să desfășoare o muncă de excepție și care ar dori să-și ia soarta în propriile mâini.  Cu toate acestea, drumul către o activitate independentă nu este o călătorie de plăcere. Ea va fi presărată cu probleme care trebuie rezolvate. Din nefericire, succesul în afaceri nu este garantat. Aproape jumătate din totalul falimentelor s-a produs pe parcursul primilor patru ani de la lansare. Omul de afaceri ar trebui să fie conștient de oportunitățile care i se oferă, dar mai ales de riscuri.

Cursul concentrează probleme cărora viitorul întreprinzător trebuie să le găsească rezolvare. Desigur că acest curs poate fi util și celor care și-au creat deja o firmă dar vor să-și dezvolte în continuare propriile afaceri.

Agendă curs:  Cursul se desfășoară în decursul a șapte zile. Participanții vor studia următoarele:

Ziua I:   

Introducere în antreprenoriat

Inițierea unei afaceri

Organizarea activității

Ziua II:

Planificarea afacerii

Logistica necesară derulării afacerii

Definirea conținutului planului de afaceri

Test intermediar

Ziua III: 

Finanțarea unei afaceri

Dezvoltarea produselor/serviciilor afacerii

Managementul personalului

Test intermediar

Ziua IV:

Evidența contabilă

Sistemul de evidență financiară

Strategiile de dezvoltare și riscurile afacerii

Test intermediar

Ziua V:   

Strategia de marketing

Negocierea contractelor

Politica de promovare

Test intermediar

Ziua VI:  

Resursele umane și managementul lor

Planificarea necesarului, recrutarea și selecția personalului

Perfecționarea pregătiri profesionale, comunicarea și motivarea angajaților

Ziua VII:

Examen în vederea obținerii diplomei acreditate ANC

Public țintă: Acest curs este destinat persoanelor care doresc sa își deschidă propria afacere dar care încă nu au cunoștintele necesare îndeplinirii acestui scop. Cursul este potrivit și pentru persoanele care au în prezent o afacere dar care au întâmpinat probleme în dezvoltarea acesteia. Considerăm că în afară de rolul trainerului interactivitatea între cele două tabere, de “începători” și de “avansați” va crea un cadru prielnic pentru schimbul de idei, strategii și împărtășirea experienței.

Metoda de instruire: Cursul se bazează pe interactivitatea dintre cursanți și trainer și se centrează preponderent pe aspectele practic-aplicative  adică pe simularea unei mici afaceri prin care participanții vor conduce o companie și vor învăța cum să o managerieze. Această simulare se va baza pe o aplicație(asemănătoare cu cea de pe ipotetica.ro) unde participantul se va înfrunta cu diverse situații și probleme cu care antreprenorul român se întâlnește frecvent.

Diploma ANC: La finalizarea cursului participanții vor susține un examen, iar absolvenții vor obține certificatul de absolvire. Certificatul este eliberat sub antetul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și al Ministerului Educației și Cercetării.

Acte necesare:

– Copie certificat de naștere

– Copie carte de identitate

Pentru susținerea examenului în vederea obținerii diplomei acreditate ANC, cursantul va prezenta și copia diplomei de bacalaureat.

Sala de curs: Situată într-o zonă centrală, zonă ușor accesibilă, sala de training oferă toate facilitățile și serviciile necesare pentru buna organizare și desfășurare a cursurilor noastre.

Beneficii: 

–              Obținerea diplomei acreditate ANC

–              Vei învăța de la traineri cu experiență vastă, care au inițiat diverse afaceri de succes

–              Vei cunoaște cadrul legal, în ceea ce privește dobândirea personalității juridice

–               Vei vedea în timp real,  cum poate decurge afacerea ta

–          Cu ajutorul simulării afacerii tale, vei realiza managementul firmei și vei participa la întregul proces de vânzare al produsului/serviciului

–              Vei cunoaște diverse modalități de finanțare și cum să îti crești șansele de a obține banii necesari derulării afacerii

Bonus:

Dacă îți convingi colegii și participați 15 persoane la curs, îți asigurăm gratuit locul.

Traineri:

Mariana Cazacu – click pentru informații despre trainer

Georgiana Crețan – click pentru informații despre trainer

Petre Eremia – click pentru informații despre trainer