Contact

Dezvoltă-ți abilitățile în IA: Curs de inițiere în inteligența artificială

Inteligența artificială (IA) nu mai este doar un concept de science fiction, ci este o realitate prezentă în fiecare aspect al vieții noastre. Te-ai întrebat vreodată cum funcționează recomandările personalizate de pe Netflix? Sau cum reușește asistentul tău vocal să înțeleagă și să răspundă la comenzi? Toate acestea sunt posibile prin intermediul inteligenței artificiale și a tehnologiei de machine learning.

Îți prezentăm un curs interactiv și profund, care îți va oferi o înțelegere cuprinzătoare a ceea ce este inteligența artificială, cum funcționează și cum poate fi utilizată pentru a rezolva probleme complexe și pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

În cadrul cursului, vei descoperi principiile fundamentale ale IA, inclusiv învățarea supervizată, nesupervizată și învățarea profundă (deep learning). Vei învăța cum funcționează machine learning și data science și cum acestea contribuie la dezvoltarea tehnologiei IA.

Dar nu ne oprim doar la teorie. Cursul include o serie de activități practice prin care vei putea pune în aplicare ceea ce ai învățat, dezvoltând astfel abilități valoroase pentru piața muncii actuală.

Și mai mult, vom explora aspectele etice și impactul social al inteligenței artificiale, oferindu-ți o perspectivă holistică asupra acestui domeniu fascinant.

Indiferent dacă ești un profesionist care își dorește să înțeleagă cum poate folosi IA în afacerea sa, o persoană pasionată de tehnologie sau doar un curios care își dorește să înțeleagă mai bine lumea în care trăiește, acest curs este pentru tine!

Acest curs de inteligență artificială este un ghid cuprinzător care îți va oferi o înțelegere profundă a conceptelor cheie, principiilor, tipurilor și aplicațiilor de inteligență artificială. Îți vom prezenta modul în care inteligența artificială poate fi utilizată pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi și pentru a optimiza operațiunile de afaceri.

Tematică

Capitolul 1: “Introducere în inteligența artificială” explorează esența inteligenței artificiale, modul în care funcționează și diferitele sale tipuri, inclusiv învățarea supervizată, nesupervizată și învățarea profundă. Vei afla ce este machine learning și cum este utilizat pentru a rezolva probleme complexe, precum și relația dintre data science și machine learning.

Capitolul 2: “Cum se poate utiliza inteligența artificială în viața de zi cu zi sau în afacerea ta?” explorează modul în care inteligența artificială poate fi integrată și utilizată în diverse aspecte ale vieții și ale afacerilor. Acest capitol include exemple concrete de utilizare a IA, precum automatizarea proceselor, personalizarea experienței clienților, procesarea limbajului natural, optimizarea logistică și analiza și predicția datelor.

Capitolul 3: “Dezvoltă compania ta folosind AI” este un ghid de bune practici pentru implementarea AI în companie. Vei învăța despre ce să eviți când integrezi AI în afacerea ta și vei beneficia de exemple practice implementate cu succes în alte companii.

Capitolul 4: “Etica și impactul social al inteligenței artificiale” se concentrează pe problemele etice și sociale asociate cu utilizarea inteligenței artificiale. Vei înțelege impactul AI asupra pieței muncii și cum poate influența crearea și dispariția locurilor de muncă.

Pe tot parcursul acestui curs, vei dobândi o înțelegere solidă a inteligenței artificiale, a modului în care funcționează și a modului în care poate fi aplicată pentru a rezolva problemele reale ale lumii.

Activități practice:

Activitățile practice vor ajuta la îmbunătățirea înțelegerii conceptelor de inteligență artificială și la dezvoltarea abilităților necesare pentru a aplica aceste concepte în contexte reale. Acest curs include o varietate de activități care vor ajuta la consolidarea cunoștințelor teoretice despre inteligența artificială. Iată câteva exemple:

 1. Crearea și antrenarea unui model simplu de machine learning: Participanții pot folosi seturi de date deschise pentru a construi și a antrena modele de machine learning, precum regresia liniară sau arborii de decizie. Acest exercițiu poate include prelucrarea datelor, selecția caracteristicilor, antrenarea modelului și evaluarea performanței acestuia.
 2. Construirea unui chatbot simplu: Folosind biblioteci precum Rasa sau Dialogflow, participanții pot construi un chatbot simplu care poate interacționa cu utilizatorii într-un mod natural și eficient.
 3. Proiect de clasificare a imaginilor: Utilizând TensorFlow sau PyTorch, participanții pot construi un model de învățare profundă (deep learning) pentru a clasifica diferite tipuri de imagini.
 4. Aplicarea algoritmilor de învățare nesupervizată: Participanții pot aplica algoritmi de învățare nesupervizată, cum ar fi K-means sau DBSCAN, pentru a identifica grupuri de date în seturi de date complexe.
 5. Crearea de recomandări personalizate: Folosind date de rating sau de preferințe ale utilizatorilor, participanții pot crea un sistem de recomandare simplu care sugerează produse sau servicii în funcție de interesele utilizatorilor.
 6. Explorarea eticii AI prin studii de caz: Participanții pot analiza diferite studii de caz care implică probleme etice în AI, cum ar fi utilizarea AI în supraveghere sau deciziile autonome luate de vehiculele autonome.
 7. Simularea unui proiect de data science: Participanții pot efectua toate etapele unui proiect de data science, de la înțelegerea problemei și colectarea datelor, până la prelucrarea datelor, construirea modelului și prezentarea rezultatelor.

Beneficii

Participarea la un curs de inteligență artificială poate oferi o serie de beneficii semnificative pentru cursanți, indiferent dacă sunt profesioniști din industrie, studenți sau doar curioși în domeniu. Iată câteva dintre beneficiile posibile:

 1. Dezvoltarea de abilități relevante pentru piața muncii: Inteligența artificială este un domeniu în plină expansiune, cu o cerere tot mai mare de profesioniști calificați. Învățarea principiilor de bază ale IA și dezvoltarea de abilități practice poate îmbunătăți semnificativ șansele de angajare sau de avansare în carieră.
 2. Înțelegerea tehnologiilor emergente: Inteligența artificială este la baza multor tehnologii emergente, cum ar fi vehiculele autonome, recunoașterea facială sau chatbot-urile. Participarea la acest curs poate ajuta la înțelegerea modului în care aceste tehnologii funcționează și a implicațiilor lor pentru societate.
 3. Capacitatea de a lua decizii informate: Fie că ești manager sau un simplu consumator de tehnologie, înțelegerea IA te poate ajuta să iei decizii mai informate. De exemplu, managerii pot evalua mai bine potențialul și riscurile asociate cu implementarea soluțiilor de IA, în timp ce consumatorii pot avea o înțelegere mai bună a modului în care datele lor sunt utilizate de algoritmi.
 4. Dezvoltarea de abilități de gândire critică și de rezolvare a problemelor: Studiul IA implică rezolvarea unor probleme complexe și nevoia de a gândi în mod creativ și analitic. Aceste abilități sunt valoroase în orice context și pot fi transferate în multe alte domenii.
 5. Posibilitatea de a contribui la inovație: Înțelegerea IA te poate poziționa pentru a contribui la inovațiile tehnologice și pentru a găsi noi moduri de utilizare a acestei tehnologii pentru a rezolva problemele lumii.
 6. Înțelegerea aspectelor etice și sociale ale IA: Acest curs nu doar că acoperă aspectele tehnice ale IA, dar include și discuții despre etică și impactul social. Acest lucru este esențial pentru oricine dorește să folosească IA într-un mod responsabil și durabil.

Acest curs poate oferi o perspectivă largă și complexă asupra inteligenței artificiale, permițând cursanților să-și îmbunătățească cunoștințele, abilitățile și competențele în acest domeniu în plină dezvoltare.

Înscrie-te folosind formularul de mai jos și te vom contacta atunci când stabilim o nouă perioadă.

  Citește AICI cele mai noi știri din lumea inteligenței artificiale.

  Urmărește AICI evenimentele organizate de noi cu tema Inteligența artificială în acțiune.