Un timp mai potrivit pentru a învăța o nouă limbă, nu există. Noi am ales franceza, deoarece este o limbă destul de căutată, pe care paradoxal puțini o vorbesc. Bine, aici am trișat puțin deoarece nu ne este chiar o necunoscută, în școala generală și liceu, chiar fiind pasionați de a învăța această limbă. Dar ca oricare abilitate pe care nu o practici… se uită. Așadar, ne-am propus să reluăm învățarea limbii franceze. Am început cu timpurile verbale: prezent, imperfect și viitor. Știm, sunt mai multe timpuri dar considerăm că trebuie să începem ușor dar sigur.

De ce am ales franceza?

În primul rând, engleza deja o cunoaște toată lumea și dacă dorești în viitor să îți crești șansele de evoluție în carieră, noi considerăm că o limbă care nu este atât de vorbită de publicul larg dar totuși căutată, te va ajuta în acest sens.

În al doilea rând, după cum spuneam anterior, ne ajută faptul că ne mai amintim câte ceva din trecut și acest lucru ne oferă un avantaj deoarece ne descurcăm la pronunție și traducere(în mare și la scriere) ceea ce ne crește șansele să vorbim cursiv în viitorul apropiat această limbă. Vă recomand și vouă să procedați la fel cu o limbă pe care o stăpâniți într-o anumită măsură. Dar dacă doriți să începeți de la zero trebuie să fiți realiști că trebuie să perseverați în a urma lecțiile.

Cea mai simplă cale, a fost să repetăm verbele în ordine alfabetică. Ne-am propus săptămânal, cinci verbe. Pe lângă verbe, ce vă mai recomandăm:

  • exersăm cu aplicația Duolingo, este interactiv și mereu primim reminder atunci când uităm să intrăm în cont pentru a finaliza lecțiile.
  • ascultăm posturi de radio în limba franceză. Aveți aici link cu toate posturile de radio.
  • la recomandarea profesorului nostru de franceză din liceu, avem și un curs gratuit oferit de TV5monde. Click aici pentru curs.
  • de asemenea, v-ar ajuta și dacă ați seta subtitrarea de la seriale, în limba franceză.

Așa că, haideți cu noi în călătoria noastră franțuzească! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.